IP - CTC Computer Training Centrum

IP CTC Computer Training Centrum is een organisatie van zelfstandige ondernemers. IP Computer Training Centrum is in 1914 in Apeldoorn opgericht onder de naam Pitman. De naam Pitman is afgeleid van de Engelsman Sir Isaac Pitman. Instituut Pitman is in de loop van de jaren gewijzigd in IP Computer Training Centrum en vervolgens in CTC Computer Training Centrum - Regio Noord om duidelijk aan te geven waarmee IP - CTC bezig is. IP heeft een uniek trainingsconcept ontwikkeld voor Personal Computer Trainingen.

Wij zijn marktleider op het gebied van Microsofttrainingen.

Kijk voor meer informatie over IP - CTC - Computer Training Centrum - Regio Noord op de site voor een overzicht van alle vestigingen in Nederland.

Om het voor u als bedrijf zo makkelijk mogelijk te maken.

IP Groningen heeft een webapplicatie waarmee we voor u het werk uit handen kunnen nemen. Oa voor het bepalen van het niveau van de kandidaten. Door middel van onze competentietesten kunnen wij een advies op maat geven per kandidaat. Daarnaast kunnen wij het maken van de intake gesprekken en de afspraken voor de trainingen voor u verzorgen.
Dankzij ons aanwezigheidsregistratie systeem kunt altijd zien wat de status is van het verloop van de trainingen.
U ontvangt twee accounts, 1 voor de administrator die overzichten kan inzien van de aanwezigheidsregistratie en de competentietesten. En 1 account voor de kandidaten zelf, waar ze zich kunnen inschrijven en competentietesten kunnen doen.
In de administratoromgeving kunt u zien:

 • wat het advies per kandidaat is naar aanleiding van de competentie testen.
 • wanneer de kandidaat is gestart.
 • wanneer de kandidaat is geweest.
 • Als de training is afgerond ziet u wanneer dat was en of het certificaat is behaald.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een demonstratie van de mogelijkheden, neem dan contact op met 1 van onze opleidingsadviseurs, zij helpen u graag.

Hoe werkt het individuele IP systeem

U kunt beginnen wanneer u wilt, en net zolang komen oefenen bij ons op locatie als u nodig acht.
U maakt een afspraak voor de eerste training, vervolgens spreekt u af wanneer u weer wilt komen trainen.
Op deze wijze kunt u op een flexibele manier een training volgen, eventuele ziekte of onregelmatige werktijden zijn dus absoluut geen belemmering.
Ook wanneer u bijvoorbeeld vakantie heeft en snel een training wilt volgen, is dit geen probleem, omdat u zelf bepaalt wanneer en hoevaak u wilt komen trainen.

Ons individuele trainingsmateriaal

Het trainingsmateriaal is geheel door IP Computer Training Centrum zelf ontwikkeld.
De deelnemers luisteren een cd af en tegelijkertijd kunnen ze de instructies opvolgen die zij horen.
Daarnaast ontvangt men een trainingsboek dat naadloos aansluit op de stof die is behandeld.
Dit trainingsboek is zo opgezet dat dit ook in de praktijk ideaal is te gebruiken als naslagwerk.

De individuele begeleiding

Het IP systeem bestaat niet alleen uit een uitgekiend trainingsboek en cd, maar ook de persoonlijke begeleiding is zeer belangrijk.
Als een deelnemer een vraag heeft, komt de docent bij de deelnemer en niet andersom.
De ene deelnemer heeft deze ondersteuning vaker nodig dan de andere, dat maakt niet uit de persoonlijke begeleiding is er voor iedereen.

De voordelen van eeen individuele IP training op een rij:

 • Beginnen wanneer u wilt.
 • Net zo vaak oefenen als u wilt, zonder extra kosten.
 • Oefenen in uw eigen tempo.
 • Geen vaste, verplichte trainingstijden.
 • Praktijkgerichte trainingen.
 • Hoger kennisniveau dan bij een klassikale opleiding.
 • Constante kwaliteit.
 • Niet afhankelijk van de trainer.
 • Optimale begeleiding door vakbekwame trainer.
 • Audiovisueel trainingssysteem.
 • Geen inschrijfgeld.
 • Betaalbare trainingen inclusief landelijk certificaat.
 • En inclusief trainingsmateriaal van IP.

Examen locatie Eureka

Op meer dan 15 verschillende locaties in Nederland vindt u een examenlocatie van Eureka Examens. Of u nu een examenlocatie zoekt voor het afnemen van centrale examens voor het mbo of voor het afnemen van veiligheid- en vakbekwaamheidsexamen. Het is mogelijk op al onze locaties. Onafhankelijk Examencentrum Eureka Examens is een ervaren, betrouwbare en landelijk opererende organisatie op het gebied van examinering. Als examenorganisatie nemen wij onder andere examens af in het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) en zijn wij op basis van (inter)nationale wet- en regelgeving erkend voor diverse profielen op het gebied van vakbekwaamheid & veiligheid. Voor de afname van deze examens maken wij gebruik van ons landelijk netwerk van examenlocaties en een team van surveillanten, examinatoren en taalassessoren (taaltoetsers). Al deze mensen zijn erin getraind om iedere kandidaat gelijk te behandelen, waardoor u verzekerd bent van een onafhankelijke en onpartijdige examinering.Opleidings Centrum Informatie Communicatie Technologie Europees Computer Rijbewijs Certiport MOS Lamark flexibel examineren