Hoe werkt het IP systeem

U kunt beginnen wanneer u wilt, en net zolang komen oefenen bij ons op locatie als u nodig acht.
U maakt een afspraak voor de eerste training, vervolgens spreekt u af wanneer u weer wilt komen trainen.
Op deze wijze kunt u op een flexibele manier een training volgen, eventuele ziekte of onregelmatige werktijden zijn dus absoluut geen belemmering.
Ook wanneer u bijvoorbeeld vakantie heeft en snel een training wilt volgen, is dit geen probleem, omdat u zelf bepaalt wanneer en hoevaak u wilt komen trainen.

Om het voor u als bedrijf zo makkelijk mogelijk te maken.

IP Groningen Regio Noord heeft een webapplicatie ontwikkeld waarmee we voor u het werk uit handen kunnen nemen. En dan met name het bepalen van het niveau van de kandidaten. Door middel van onze competentietesten kunnen wij een advies op maat geven per kandidaat. Daarnaast kunnen wij het maken van de intake gesprekken en de afspraken voor de trainingen voor u verzorgen.
Dankzij ons aanwezigheidsregistratie systeem kunt altijd zien wat de status is van het verloop van de trainingen.
U ontvangt twee accounts, 1 voor de administrator die overzichten kan inzien van de aanwezigheidsregistratie en de competentietesten. En 1 account voor de kandidaten zelf, waar ze zich kunnen inschrijven en competentietesten kunnen doen. In de administratoraccount kunt u zien:

 • wat het advies per kandidaat is naar aanleiding van de competentie testen.
 • wanneer de kandidaat is gestart.
 • wanneer zij zijn geweest.
 • Als de training is afgerond ziet u dat en of het certificaat is behaald.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een demonstratie van de mogelijkheden, neem dan contact op met 1 van onze opleidingsadviseurs, zij helpen u graag.

Het trainingsmateriaal

Het trainingsmateriaal is geheel door IP Computer Training Centrum zelf ontwikkeld.
De deelnemers luisteren een cd af en tegelijkertijd kunnen ze de instructies opvolgen die zij horen. Dit doen zij in eigen tempo met ondersteuning van de docent.
De cursist is zelf in controle over het verloop in de hoeveelheid stof die hij of zij wil behandelen per keer.
Daarnaast ontvangt men een trainingsboek dat naadloos aansluit op de stof die is behandeld.
Dit trainingsboek is zo opgezet dat dit ook in de praktijk ideaal is te gebruiken als naslagwerk.

De begeleiding

Het IP systeem bestaat niet alleen uit een uitgekiend trainingsboek en cd, maar ook de persoonlijke begeleiding is zeer belangrijk.
Als een deelnemer een vraag heeft, komt de docent bij de deelnemer en niet andersom.
De ene deelnemer heeft deze ondersteuning vaker nodig dan de andere, dat maakt niet uit de persoonlijke begeleiding is er voor iedereen.

De voordelen van een individuele IP training:

 • Beginnen wanneer u wilt
 • Net zo vaak oefenen als u wilt, zonder extra kosten
 • Oefenen in uw eigen tempo.
 • Geen vaste, verplichte trainingstijden.
 • Praktijkgerichte trainingen.
 • Hoger kennisniveau dan bij een klassikale opleiding
 • Constante kwaliteit
 • Niet afhankelijk van de trainer.
 • Optimale begeleiding door vakbekwame trainer.
 • Audiovisueel trainingssysteem
 • Geen inschrijfgeld.
 • Betaalbare trainingen inclusief landelijk certificaat
 • En inclusief trainingsmateriaal van IP

Wilt u een passend opleidingsadvies? Of wilt u eens een gratis proefles doen? Neemt u dan contact met ons op. tel 050 - 5498194

De klassikale trainingen van IP Computer Training Centrum kunnen opgebouwd worden zoals u dat graag wilt. Ons trainingsmateriaal bevat alle stof van basis tot expert. Tijdens de training kan de docent dan ook elk onderwerp daaruit behandelen.

Daarnaast kunnen we ook trainingen samenstellen op basis van uw praktijk situatie, aan de hand van uw praktijk voorbeelden. Voor een goede vaststelling van de inhoud van een maatwerk training is een persoonlijk gesprek van belang om de lesstof te bepalen.

Competentiemeter

Voor klassikale trainingen op basis van ons lesmateriaal kunnen we de te behandelen lesstof vaststellen door het doen van een intake per kandidaat via een competentiemeter. Met behulp van de uitkomst daarvan maken wij een inventarisatie, zodat wij groepen kunnen samenstellen met hetzelfde niveau.

De inhoud van de training word weergegeven in 3 blokken waarmee we 3 lesdagen van 6 uur kunnen vullen.
Wilt u bijvoorbeeld een Word thema training van inhoudsopgaven en indexen met delen uit gevorderden en expert training, dan is dat ongeveer 6 uur les. Aan de hand van uw wensen wordt dus de inhoud bepaald van de training, het aantal trainingsdagen en de lestijden.
Vanuit de praktijk raden wij aan om de trainingstijd per dagdeel te beperken tot 3 a 4 uur. De trainingen zijn intensief en de kandidaten krijg veel informatie. Indien we een hele dag lesgeven, zit er altijd een pauze in van 1 uur.

Het klassikale aanbod: Access, Excel, Word, PowerPoint, Outlook, Visio, OneNote, Lync, Project, Publisher, SharePoint Eindgebruikers en beheerders, InfoPath

Wilt u een passend opleidingsadvies? Neemt u dan contact met ons op. tel 050 - 5498194. Vraag direct een offerte aan

Incompany trainingen

Wanneer u als bedrijf liever de trainingen op eigen locatie laat plaats vinden, dan kunnen wij dit voor u verzorgen. Met uw eigen systemen of met onze laptops. IP Computer Training Centrum heeft al jaren ervaring met het geven van trainingen "on the job". Wilt u een passend opleidingsadvies? Neemt u dan contact met ons op. tel 050 5498194 / 06 33 05 59 87

 

Eureka Examen Locatie

Op meer dan 15 verschillende locaties in Nederland vindt u een examenlocatie van Eureka Examens. Of u nu een examenlocatie zoekt voor het afnemen van centrale examens voor het mbo of voor het afnemen van veiligheid- en vakbekwaamheidsexamen. Het is mogelijk op al onze locaties.

Onafhankelijk Examencentrum

Eureka Examens is een ervaren, betrouwbare en landelijk opererende organisatie op het gebied van examinering. Als examenorganisatie nemen wij onder andere examens af in het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) en zijn wij op basis van (inter)nationale wet- en regelgeving erkend voor diverse profielen op het gebied van vakbekwaamheid & veiligheid. Voor de afname van deze examens maken wij gebruik van ons landelijk netwerk van examenlocaties en een team van surveillanten, examinatoren en taalassessoren (taaltoetsers). Al deze mensen zijn erin getraind om iedere kandidaat gelijk te behandelen, waardoor u verzekerd bent van een onafhankelijke en onpartijdige examinering.

Over Eureka

In 2012 is Eureka Examens ontstaan vanuit zusterorganisatie Eureka Certificatie, voorheen SPEN Certificatie. Inmiddels is Eureka Examens uitgegroeid tot een betrouwbare, ervaren en landelijk opererende organisatie op het gebied van examinering. Naast de inzet bij Eureka Certificatie voor de organisatie en afname van diverse soorten examens op het gebied van vakbekwaamheid en veiligheid, maken ook andere instellingen en organisaties veel gebruik van onze dienstverlening. Door de sterk toenemende vraag naar het professioneel en onafhankelijk organiseren, afnemen en beoordelen van examens zijn wij in steeds meer werkvelden actief.

 

Missie en Visie

Visie- Onafhankelijk en onpartijdig toetsen wordt voor veel organisaties en instellingen steeds belangrijker. Wij begrijpen dat dit een behoorlijke druk op de organisatie, afname en beoordeling van uw examens kan leggen. Om de werkdruk rondom de examinering te verminderen en de kwaliteit van de examinering te verhogen ontzorgen wij u graag in het gehele proces rondom uw examinering.

Missie- Gedreven door continue kwaliteitsverbetering streven wij naar efficiente oplossingen die de werkdruk rondom uw examinering wegneemt en de kwaliteit van examinering verhoogt. Wij vinden dat iedereen recht heeft op een onpartijdige afname en beoordeling, daarom zijn wij de onafhankelijke schakel tussen opleiden en examineren. Uw examinering -gewoon goed geregeld-, is waar wij naar streven.

Gewoon goed geregeld

Bij Eureka Examens is uw examinering gewoon goed geregeld. Ontdek en ervaar het zelf en maak een afspraak met een van de medewerkers van Eureka Examens. Zij nemen u mee in de mogelijkheden en kijken hoe u maximaal van de diensten van Eureka Examens kunt profiteren. Of neem contact op met een toetslocatie, hier vindt u ook de locatie Groningen, van Eureka.

 Opleidings Centrum Informatie Communicatie Technologie Europees Computer Rijbewijs Certiport MOS Lamark flexibel examineren